Descrierea Produsului În această combinaţie, ceaiul verde contribuie la menţinerea nivelului normal de colesterol şi de trigliceride. Ingrediente: frunze de ceai verde (Theae folium) 25%, ventrilică (Veronicae herba), păpădie (Taraxaci herba) 20%, cicoare (Cichorii herba), frunze de rozmarin (Rosmarini folium), frunze de anghinare (Cynarae folium) 10%, ulei esenţial de lămâie (Citri aetheroleum).EfectAcţiunea hipocolesterolemiantă a acestui ceai se datorează efectelor combinate ale plantelor din compoziţia sa. Studiile recente au arătat faptul că ceaiul verde reduce considerabil “colesterol rău” (LDL), datorită taninurilor catehice din compoziţia sa. Păpădia şi anghinarea scad biosinteza de colesterol şi alături de cicoare stimulează transformarea colesterolului în acizi biliari şi protejează ficatul.Ventrilica şi rozmarinul reduc nivelul colesterolului şi lipidelor din sânge, având totodată şi importante proprietăţi antioxidante.RecomandăriLipide şi colesterol mărit, prevenirea aterosclerozei.Contraindicaţii:La dozele recomandate nu se cunosc contraindicatii.Acest ceai nu este indicat copiilor sub 12 ani şi în caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.Sarcină şi alăptareAcest ceai nu este indicat femeilor însărcinate şi mamelor care alăptează.Efecte secundare şi interacţiuni
La dozele recomandate nu au fost semnalate incompatibilităţi cu medicamentele şi nici efecte secundare.PrepararePeste un plic se toarnă 200 ml apă clocotită şi se lasă 10 minute acoperit.ÎntrebuinţareSe beau 3 – 4 căni cu ceai pe zi, între mese.Durata unei cure este de 2 – 3 luni.Cura se poate repeta după o pauză de o lună.Asocieri recomandate:Pentru normalizarea valorilor colesterolului vă recomandăm o cură de 3 luni cu capsule Colesterol-M105, urmată de 3 luni cu capsule Colesterol1-M105, urmată de 3 luni cu capsule Colesterol2-M105A. Pe tot parcursul curei puteţi asocia ceaiul Colesterol-M102/M103 sau ceaiul Colesterol (reţetă monahală) M104.Sfaturi practice de dietă şi stil de viaţă:Pe durata curei este preferabil să reduceţi cât mai mult posibil consumul de grăsimi saturate şi grăsimi „trans” (untură, unt, margarină, ouă, brânzeturi grase, carne grasă, mezeluri), dulciuri şi produse de patiserie.Puteţi consuma în cantităţi moderate grăsimi nesaturate din uleiuri vegetale presate la rece (măsline, floarea soarelui, şofran, porumb, soia, in, rapiţă, cânepă, dovleac), precum şi nuci, alune, migdale, caju, fistic, seminţe de floarea soarelui şi de dovleac neprăjite.Pentru menţinerea unui nivel normal al colesterolului vă va ajuta consumul alimentelor bogate în fibre: cereale integrale, fulgi de cereale, tărâţe de ovăz, leguminoase (fasole, linte, năut, soia), ciuperci, fructe, legume. În acelaşi timp, este important să stimulaţi eliminarea deşeurilor metabolice şi a toxinelor şi de aceea este bine să consumaţi zilnic cel puţin 2 litri de lichide (apă, ceai). Prezentare: 20 plicuri a 1,5 grame
, ,